Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Robotporszívó vásárlása előtt erre figyelj

teslarobot.hu
2021. 07. 01. 07:34:48
Robotporszívó vásárlása előtt erre figyelj

Mire figyelj, ha robotporszívó vásárlás előtt állsz?

A robotporszívók a takarítás hatékonyságát növelik, segítve a mindennapi szennyeződések eltávolítását, például kedvenc állataink szőrét a padlóról vagy a szőnyegről.Ha allergiában szenvedsz, akkor arra is figyelj, hogy a gépben legyen HEPA szűrő, amikkel komolyan csökkentheted lakásod levegőjében az allergének előfordulását. 

Egy robot porszívó megvásárlásakor, először meg kell nézned, hogy mennyire nagy a házad vagy lakásod. Néhány robotot kimondottan kisebb lakásokra terveztek, ezért egyetlen töltéssel nem biztos, hogy egy nagy házat kiporszívóznak, ahhoz nagyobb kapacitású eszközre lesz szükséged..
Ha szeretnéd, hogy a porszívód a bútorok alatt is kitakarítson, akkor olyat vásárolj, aminek a magassága a bútoraidhoz megfelelő, pl. elfér a könyvespolc alatt vagy gond nélkül közlekedik az ágy alatt is.

A robotporszívók a kemény padlók takarításával könnyen elboldogulnak, de normál szálhosszúságú szőnyegekből is ki tudják szívni a port. Egyes típusok ahogy érzékelik a szőnyeget, automatikusan turbó fokozatba kapcsolnak. Legtöbb esetben a problémát a szőnyeg merevsége okozza, vékonyabb futószőnyegek esetén felgyűrődhet a szőnyeg, így nem megfelelően takarít a robot vagy elakadhat. A kis méretű rongyszőnyegeket érdemes felszedni porszívózás előtt, mert a robot be fogja gyűrni maga alá, a nagyon vastag, magas szőnyegekre pedig nem biztos, hogy az összes robot felmegy, ezt az első használatnál úgyis megtapasztalod. Ami viszont a robotok nagy ellensége, az oldalt rojtos szőnyeg, ahova a robotporszívó a kefécskéivel feltekeri magát. Ha földig érő hosszú levelű virágod van, érdemes feljebb tenni, hogy ne érje a levél földet vagy vágd vissza egy kicsit, mert ezek a levelek a robot körbe-körbe forgó kefécskéire feltekerednek és a porszívód lehet, hogy a takarítás végére megskalpolja a kedvenc virágodat. Szóval, nézd végig a takarítandó területet és segíts a robotodnak, hogy minél kevesebb csapda leselkedjen rá, hidd el meg fogja hálálni. 

A felmosás funkció nem összetévesztendő a bővizű kézi felmosással, ahol csurom víz lesz minden. A víztartály fokozatosan csepegteti a vizet, hogy a mop folyamatosan nedves legyen és felszedje az apró porszemcséket. Így is alaposan feltörli a padlót, mindig kellemes tisztaság-érzés fogad majd otthon. FONTOS, hogy a víztartályba soha nem tegyél vegyszert, csakis tiszta csapvízzel dolgoztasd a robotodat.

Amikor nem használod a felmosó mop-ot, az egész felmosó részt vedd le a készülékről, ne csak a tépőzáras törlőkendőt távolítsd el. Ezáltal a készüléked könnyeben veszi a szintkülönbségeket és könnyebben megbirkózik a küszöbökkel. 

Szóval gondold át, hogy mekkora a takarítandó felületed és az ahhoz megfelelő robotot válaszd ki, ha kicsi a lakás, jelentős összeget spórolhatsz, ha nem a legnagyobb készüléket teszed be a kosaradba. Ha bizonytalan vagy, nyugodtan kérdezz a kereskedőtől, segíteni fog a számodra optimális robotporszívó kiválasztásában. 

Tartalomhoz tartozó címkék: robotporszívó TESLA