4 fő részére
Hozzávalók elkészítése: 30 perc
Főzés lassú főzőben: 8 óra
Glutén- és tejmentes
Hozzávalók
4 egész csirkecomb (bőrrel)
1 hagyma
2 nagy sárgarépa
1 fehérrépa (gyökér)
½ kisebb zeller (helyettesíthető két nagyobb zöld zellerszárral is)
1 doboz zúzott paradicsom
2 dl fehérbor
Rozmaring szár, 2 babérlevél, 2 kakukkfű gally
0,5 l hús- vagy zöldségleves (javasoljuk, hogy lassú főzőben készítsd)
2 evőkanál olaj
½ evőkanál só, bors
6 gomba (és kevés vaj a sütéshez a gombához)
Elkészítése
A hagymát finomra vágjuk. A gyökérzöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, zeller vagy zellerszár, tetszés szerint) vágjuk kisebb kockákra.
Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, és minden oldalról megsütjük a csirkecombokat, hogy a bőrük enyhén barna legyen. Ezután tegyük félre a combot. Öntsük a serpenyő tartalmát a lassú főzőbe és tisztítsuk meg a serpenyőt. Ezután egy második evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben, és körülbelül 10 percig pirítjuk rajta a hagymát és a gyökérzöldségeket, amíg enyhén barnulni és karamellizálódni nem kezd.
Tegyük a serpenyő teljes tartalmát zöldségekkel a lassú főzőbe. Öntsük a konzerv zúzott paradicsom tartalmát a zöldségekre, sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, és helyezzük erre a zöldség alapra az előre megsült csirkecombokat. Sózzuk és borsozzuk a húst is. Tegyük a fűszereket egy edénybe (ahogy van, a fűszer ágakkal együtt, főzés után majd eltávolítjuk őket az edényből). Öntsünk 2 dl fehérbort az edényre, és adjuk hozzá a húslevest, hogy a combok elmerüljenek a lében.
Főzzük 8 órán keresztül a lassú főzőben.
Főzés után vegyük ki a combokat az edényből. Távolítsuk el a bőrét és a csontokat, villával enyhén szedjük szét a húst nagyobb darabokra, és tegyük vissza az edénybe. Vegyük ki a fűszer szárakat is az edényből.
Ezután egy serpenyőben felhevítünk egy evőkanál vajat, és a gombát barnára sütjük. Szedjük bele egy edénybe a hússal és zöldségekkel, és keverje össze a tartalmát. Kóstoljuk meg, ha szükséges, adjunk hozzá sót. És kész is.
Javasoljuk, hogy széles tésztával (tagliatelle) vagy friss bagettel és egy pohár jó borral tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
A TESLA lassú főzők kiváló segítséget nyújtanak mindenkinek, aki teljes és ízletes ételt szeretne készíteni anélkül, hogy hosszú órákat kellene főznie. Lassú főzés esetén az összes hozzávalót egyszerre tegyük az edénybe, állítsuk be a hőmérsékletet és a főzési időt, és indítsuk el a főzést. Az étel megtartja ásványi anyagokat és vitaminokat a lassú főzés során alacsony hőmérsékleten, és minden íznek van ideje szépen összekeveredni. Főzés közben nem kell keverni az ételt, így az étel elkészítése közben másra koncentrálhatsz. A lassú főző gazdaságos főzéssel tálalásra készre készíti el az ételt.