Rabo de Toro (Marhafarok)
Hozzávalók:
- 0,7 kg Marhafarok
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 sárgarépa
- 4 db babérlevél, rozmaring, őrölt szegfűszeg, só, bors, pirospaprika
- 1 pohár vörösbor
Innen indulunk...
Már minden kész. Kezdhetjük...
Elkészítése:
Multifunkciós gyorsfőzőben a "Sütő" programon a kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm. (Hagyományosan oliva olajjal készül). Beleteszem az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom.
A marhafarok darabokat lisztben bepanírozom és átforgatom a hagymás zsírban. Ha ez kész, mehet bele a fokhagyma, sárgarépa, paradicsom, paprika, só, bors, őrölt pirospaprika, rozmaring és az őrölt szegfűszeg (ez utóbbi óvatosan) egyszerre. Felöntöm egy kis vízzel és a vörösborral, majd rázárom a tetejét.
Közepes nyomáson 2 órán át főzöm. Közben semmi teendő nincs vele. (Hagyományosan főzve 4 óra)
A program végeztével kikapcsolom a gyorsfőzőt és megvárom amíg a gőz magától távozik, vagy kiengedhetem manuálisan is a szelep elforgatásával. Ez utóbbi esetben fontos, hogy fokozatosan engedjük ki a gőzt és vigyázzunk, hogy a forró levegő nehogy megégesse a kezünket. (Konyharuhával fogjuk meg a szelepet.)
Akkor dolgoztunk jól, ha a hús könnyen lemálik a csontról. Szaftjával együtt főtt krumplival tálalom.
Csodálatos étel, jó étvágyat hozzá!