Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rabo de Toro (Marhafarok)

teslarobot.hu
2022. 05. 26. 22:00:45
Rabo de Toro (Marhafarok)

 

A rabo de toro hagyományos spanyol étel, igazi különlegesség.

Rabo de Toro (Marhafarok)

 

Hozzávalók:

  • 0,7 kg Marhafarok
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 sárgarépa
  • 4 db babérlevél, rozmaring, őrölt szegfűszeg, só, bors, pirospaprika
  • 1 pohár vörösbor

Innen indulunk...

Már minden kész. Kezdhetjük...

Elkészítése:

Multifunkciós gyorsfőzőben a "Sütő" programon a kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm. (Hagyományosan oliva olajjal készül). Beleteszem az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom.

A marhafarok darabokat lisztben bepanírozom és átforgatom a hagymás zsírban. Ha ez kész, mehet bele a fokhagyma, sárgarépa, paradicsom, paprika, só, bors, őrölt pirospaprika, rozmaring és az őrölt szegfűszeg (ez utóbbi óvatosan) egyszerre. Felöntöm egy kis vízzel és a vörösborral, majd rázárom a tetejét.

Közepes nyomáson 2 órán át főzöm. Közben semmi teendő nincs vele. (Hagyományosan főzve 4 óra)

A program végeztével kikapcsolom a gyorsfőzőt és megvárom amíg a gőz magától távozik, vagy kiengedhetem manuálisan is a szelep elforgatásával. Ez utóbbi esetben fontos, hogy fokozatosan engedjük ki a gőzt és vigyázzunk, hogy a forró levegő nehogy megégesse a kezünket. (Konyharuhával fogjuk meg a szelepet.)

Akkor dolgoztunk jól, ha a hús könnyen lemálik a csontról. Szaftjával együtt főtt krumplival tálalom.

Csodálatos étel, jó étvágyat hozzá!

Tartalomhoz tartozó címkék: elektromos főzőedény EliteCook K70