Sült nachos TESLA lassú főzőben
Nagyszerű mexikói lakoma, amely minden vendégnek örömet okoz. A lassú főzőben elkészített mártás a hosszú főzésének köszönhetően felejthetetlen ízt produkál. Minimális munkával nagyszerű ételt készíthetsz.
Recept 4 fő részére
Hozzávalók elkészítése: 40 perc
Főzés lassú főzőben: 8 óra
Sütés: 15 perc alatt grill vagy forró levegős sütőben
Hozzávalók
0,5 kg darált marhahús
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ zúzott paradicsom konzerv
1 teáskanál őrölt kömény
½ teáskanál őrölt koriander
egy csipet fahéj
2 teáskanál só
frissen őrölt bors
Elkészítés
A finomra vágott hagymát és fokhagymát serpenyőben megpirítjuk, és a lassú főzőbe tesszük. Ezután hozzáadjuk a húst és a konzerv paradicsom tartalmát a hagymához és a fokhagymához, sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és jól összekeverjük. Így főzzük 8 órán keresztül.
Ha kész a mártás, készítsük el a nachót.
Ehhez szükséged lesz:
Egy zacskó kukorica nachosra
Cheddar sajt 100 g, durvára reszelve (a cheddar "klasszikus", de megpróbálhatsz gouda-t vagy eidamit, kemény és félkemény sajtok keverékét használni)
Friss koriander és chili paprika, vagy tetszés szerinti hideg mártás (tejföl, paradicsom salsa vagy guacamole) a tálalásához.
Tegyünk az előkészített mártásból egy réteget egy sütőedénybe és tegyünk rá egy réteg nachót, öntsünk rá még egy réteg mártást, majd egy újabb adag nachot. Nincs szükség a tökéletes rétegzésre, hiszen nem lasagnat készítünk, csak keverjük jól össze a chipset a mártással. Szórjuk meg reszelt sajttal és 15 percig süssük a sütőben (ideális esetben forró levegő vagy a grill alatt).
Friss korianderrel és chilipaprikával megszórva tálaljuk. Alternatívaként ízlés szerint hideg mártásokat is hozzáadhatunk, például tejfölt, avokádóból készített guacamole -t vagy paradicsomos salsa-t.
A TESLA lassú főzők kiváló segítséget nyújtanak mindenkinek, aki teljes és ízletes ételt szeretne készíteni anélkül, hogy hosszú órákat kellene főznie. Lassú főzés esetén az összes hozzávalót egyszerre tegyük az edénybe, állítsuk be a hőmérsékletet és a főzési időt, és nyugodtan foglalkozhatunk valami mással. A lassú főzés során, alacsony hőmérsékleten az étel megtartja az ásványi anyagokat és vitaminokat, így minden íznek van ideje szépen összekeveredni. Főzés közben az ételt nem kell keverni, így a főzés során nyugodtan csinálhatunk bármi egyebet, a lassú főző gazdaságos főzéssel tálalásra készre készíti el az ételt.